De Derde Helft

Het Nationaal Ouderenfonds wil de komende twee jaar onder de naam De Derde Helft minimaal vijftig sportkantines in Nederland omtoveren tot aantrekkelijke ontmoetingsplaatsen voor 55-plussers. USV Hercules in Voordorp heeft zich als eerste vereniging in Nederland opgeworpen dit project handen en voeten te geven. In samenwerking met Beter Thuis, Dock, SportUtrecht en de buurtbewoners wil USV Hercules een programma samenstellen dat aansluit bij de wensen van de 55-plussers uit Noordoost.

NIZU

Het NIZU is een netwerk van initiatieven en organisaties dat in de stad Utrecht uitvoering geven aan informele zorg. Dit is vrijwilligerswerk in de zorg. In het netwerk werken al deze initiatieven en organisaties samen met het doel de informele zorg in de stad Utrecht zo sterk mogelijk te maken en te houden. Met als uiteindelijk doel dat (hulpvragende) Utrechters zo goed mogelijk worden ondersteund.

Eethuis de Helden

Andre Mobach en Hans van Strien zijn sinds oktober 2014 de uitbaters van ‘Eethuis de Helden‘, de horecaruimte van Nieuw Bleyenberg aan de JAN VAN GALENSTRAAT 6 IN DE ZEEHELDENBUURT, UTRECHT. Eethuis de Helden beschikt over een restaurantruimte met een bar en een serre met terras.
Hier verzorgen wij graag uw avond uit, diner of verjaardag, met een special touch. Inmiddels hebben al vele gasten ons restaurant bezocht en weten zij dat wij met onze dagelijks versbereide producten u het ultieme uitgevoel proberen te geven. Onze missie is duidelijk: lekker uit eten in een gezellig leuke omgeving, voor een vriendelijke prijs. Wij bieden wekelijkse gerechten (specials) en een wisselende dagschotel.

Mindful Walking

Mindful Run® Nederland gebruikt in al haar activiteiten de combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en hardlopen / wandelen met als resultaat MINDER STRESS en MEER ENERGIE. Het Mindful Run concept is ontwikkeld door Martijn Mensink, eigenaar Mindful Run Nederland en Mindful Cycling. In Nederland zijn ca. 180 instructeurs actief die de 5-weekse cursussen verzorgen met hardlopen (Mindful Run cursus), wandelen (Mindful Walk cursus) en een cursus voor zwangere of net bevallen vrouw (Mindful Run/Walk & Zwanger).

Tuinenpark Ons Buiten

De tuinders van Tuinenpark Ons Buiten proberen zoveel mogelijk 'natuurlijk' te tuinieren. Natuurlijk tuinieren betekent zodanig tuinieren dat de natuur zich optimaal in de tuin kan ontwikkelen. Het is ook een beetje avontuurlijk tuinieren: we zoeken naar mogelijkheden om de planten- en dierenwereld met elkaar in harmonie te brengen.

SportUtrecht

SportUtrecht is vanaf 1 augustus 2018 de verbindende partij op het gebied van sport en bewegen. Voorheen waren Harten voor Sport en Vereniging Sport Utrecht actief om zoveel mogelijk Utrechters in beweging te krijgen. Door laagdrempelig aanbod in de wijken of door actieve ondersteuning van de verenigingen. Door het bundelen van de krachten ontstond er één organisatie: SportUtrecht.

Wijkwijzer Noordoost

De wijkwijzer helpt buurtbewoners van Utrecht Noordoost de weg vinden in het rijke aanbod aan activiteiten, (bewoners-) initiatieven, diensten, en voorzieningen op alle levensgebieden.

Tangoschool Annarosa

Bij dansschool Argentijnse Tango Anna Rosa kun je terecht voor tangocursussen, proeflessen, zomerlessen en andere tango-activiteiten.

Fitclub 24

De filosofie van healthy active lifestyle is voor ons 80% voeding en 20% bewegen. Vanuit deze gedachte hebben wij onze fitclubs opgestart. Doordat de kosten voor een sportles laag worden gehouden, kan men zijn overige geld eventueel besteden aan gezonde voeding.

Jumbo

In jouw Jumbo kun je prettig en vlot winkelen en je hebt een grote keuze uit lekkere, verse en gezonde producten. Elke dag gaan we voor 100% tevredenheid: de beste service, het grootste assortiment en de laagste prijs. Onze gastvrije en deskundige medewerkers staan klaar om jou te verwelkomen in onze winkel.

DOCK

We zijn actief op het gebied van buurtbemiddeling, jeugd- en jongerenwerk, maatschappelijke participatie, maatschappelijk werk, opvoedingsondersteuning en ouderenwerk.

Uzelf

Uzelf stimuleert zelfzorg

Uzelf verbindt in de regio Utrecht ondernemers met onderzoekers, zorgverleners, inwoners, financiers en beleidsmakers. Om zelfzorginnovaties te realiseren en op te schalen. Zoals de innovatie Tinybot, een kleine, sociale robot die dagelijkse structuur biedt aan (dementerende) ouderen. Want dit soort zelfzorginnovaties helpt inwoners meer regie te voeren op hun gezondheid. Vanuit hun eigen motivatie, wat aansluit bij het gedachtegoed van Positieve Gezondheid.
Zoom